NOOSTI Kft.

Rólunk


Szeretettel üdvözlünk honlapunkon!

A NOOSTI Kft. két család közös vállalkozásaként 2007-ben jött létre egy olasz baráti javaslat és kezdeményezés hatására. Tulajdonképpen ennek a kapcsolatnak köszönhetjük, hogy megismerkedtünk Szicília kimagasló minõségű gasztronómiai termékével, a brontei pisztáciával. Ez, no meg az olasz konyha iránti rajongásunk késztetett bennünket arra, hogy vágjunk bele és ismertessük meg a magyar fogyasztókkal az igazi pisztácia ízét.

A termék azonnal sikeresen debütált a 2007-es Év Fagylaltja Versenyen, ahol I.helyezést ért el a Zila Cukrászda által készült fagylalt által. Igazából ezen nem is kellene meglepődni, hiszen a kiváló alapanyag valamint a szintén kiváló szakmai hozzáértés találkozása végül szintén egy kiváló végterméket eredményezett.

Ezt értelemszerűen követték a sziget további olajos magvai, a mandula és a törökmogyoró, melyek a pisztáciához hasonlóan kiváló minőségűek, egyedi íz világgal rendelkeznek, mely megkülönbözteti őket a világ más tájain termettektől.

Termékeinket cukrászdáknak, éttermeknek, csokoládé manufaktúráknak, egyedi ételbároknak és tulajdonképpen mindenkinek kínáljuk, aki szereti a természet tiszta ízeit eredeti állapotában. Ugyanis ezek a termékek közvetlenül az ültetvényekről, azaz szinte a fákról kerülnek el hozzánk, mindenféle beavatkozás és átalakítás nélkül. Mindenféle adalékanyagoktól és tartósítószertől mentesen, mindössze a szükséges válogatáson, tisztítási és csomagolási folyamatokon mennek keresztül.


JÓ TUDNI:

Az eredeti brontei pisztácia eredet védett, azaz csak D.O.P. igazolással lehet ezt a nevet használni. A mi partnereink rendelkeznek ezzel a dokumentummal, sőt ez évtől az egyik szállítónk már megszerezte a BIO minősítést is, azaz most már legalább 2 éve öko gazdálkodással termesztett pisztáciát is forgalmazunk. Továbbá nem pörkölik vagy sózzák, ellentétben a más országokból importáltakkal, azért, hogy megőrizzék a pisztácia valódi ízét, ezzel tágabb teret engedjenek a kreativitásnak a gasztronómiai felhasználás során.